Tuesday, January 12, 2016

Pro Soccer Academy wil voetballertjes opleiden op alle vlakken

Pro Soccer Academy legt de lat heel hoog: "Jonge voetballertjes klaarstomen voor het echte werk"

Pro Soccer Academy. Het wordt een naam om te onthouden. In de wereld waarin een voetballer steeds hogere toppen moet scheren is specialisatie een troef. En dat willen onder anderen Tony Sergeant, Kristof Sas en Frederic De Boever bereiken.

Hattrick is al bekend bij het grote publiek. Maar de voetbalscholen schieten als paddenstoelen uit de grond. "Maar Pro Soccer Academy is geen voetbalschool", klinkt het bij de oprichters. "Het is een ware academie."

En dat woord dekt inderdaad de lading. "De jonge voetballertjes krijgen niet alleen gerichte training, maar ook de medische begeleiding, voedingsleer en het lezen van het spelletje zijn van groot belang."

We gaan eventjes vier jaar terug in de tijd. Guy Martens (voormalig keeperstrainer én ontdekker van Thibaut Courtois) ontwikkelde samen met Frederic De Boever (binnenkort aan de slag bij de nationale ploeg van Singapore, nvdr.) ProSave Method voor keepertjes.

"Er wordt niet alleen op techniek en tactiek gewerkt, maar we hebben vier pijlers: positie innemen, het spel lezen, een juiste beslissing nemen en die beslissing vervolgens ook uitvoeren. Dat willen we nu ook doortrekken naar veldspelertjes."

We willen de jonge deelnemertjes begeleiden op alle vlakken en zo ook beter maken - Pro Soccer AcademyDeel deze quote:

In januari worden de volgende sessies opgestart op de velden van tweedeprovincialer JV De Pinte. "We willen de jonge deelnemertjes - tussen acht en zestien jaar jong - begeleiden op alle vlakken en zo ook beter maken."

"Het ontwikkelen van de totaalvoetballer is het echter niet", lacht Sergeant. "Ik heb genoeg ervaring opgedaan in mijn profbestaan om te weten dat je elke dag kan bijleren. De perfecte speler bestaat niet."

Totaalvoetballer?

"In de jeugdreeksen zijn er een pak spelers die er met kop en schouders bovenuit steken", besluit Sergeant. "Maar dan komen die jongens bij een fanionploeg en is het voorbij. Dat willen we vermijden."

Pro Soccer Academy legt de lat hoog, maar is terecht ambitieus. "We plannen ook een stage in Verona. De gesprekken met de eersteklasser Chievo zijn lopende."

Meer info? Klik dan op DEZE LINK![1]

References

  1. ^ Meer info? Klik dan op DEZE LINK! (www.prosoccermethod.be)

Pro Soccer Academy wil voetballertjes opleiden op alle vlakken Rating: 4.5 Posted by: Unknown

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

Total Pageviews